“Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” Uluslararası Yardım Kampanyası

“Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” Uluslararası Yardım Kampanyası

İstanbul, İDSB Merkezi, 9 Ocak 2013 – Suriye’deki savaş mağduru insanlara kış mevsiminde yardım ulaştırmak maksadıyla Türkiye’deki onlarca sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla başlatılan “Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye” insani yardım kampanyası İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB)’nin öncülüğünde dünya genelindeki üyelerimiz ve kardeş kuruluşlarımızın destekleriyle 9 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısı ile küresel boyuta taşındı.

Kampanyanın başlatıldığı ondan fazla ülke ile online bağlantılar yoluyla düzenlenen uluslararası basın toplantısı ile kampanya bu ülkelerde de başlatılmış oldu.

İDSB Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Malezya, Pakistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Kuveyt, Lübnan, Libya, Fas, Yemen, Ürdün, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Amerika, Belçika gibi ülkelerde eş zamanlı olarak icra edilen basın toplantılarına canlı bağlantılar gerçekleştirildi.

İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve İDSB Türkiye Temsilcisi Dr. Fahri Solak, TGTV Başkanı Av. Hamza Akbulut, MÜSİAD Dış İlişkiler Sorumlusu Eyüp Akbal’ın da platformda yer aldığı toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve basın mensubu iştirak etti.