AFAD ve STK’lar Arasında Yemen Ekseninde İstişare Toplantısı Yapıldı

Haberler

AFAD ve STK’lar Arasında Yemen Ekseninde İstişare Toplantısı Yapıldı

AFAD ve STK’lar Arasında Yemen Ekseninde İstişare Toplantısı Yapıldı

AFAD’dan gelen talep üzerine Yemen ekseninde Afad-Kızılay-TDV ve STK’lar ekseninde nasıl ortak hareket edilebileceği üzerine bir istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda AFAD başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve STK temsilcileri hazır bulundu.

Toplantı AFAD ve Kızılay’ın Yemen ekseninde yaptıkları çalışmaları ve Yemen’deki insani durumu anlatan bir sunum ile başladı. Sunum içerisinde Yemen’de yardım faaliyeti yürüten STK’ların oradaki çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

Daha sonra söz alan Mehmet Güllüoğlu, İç İşleri Bakan Yardımcısı ve İDSB ile beraber gerçekleştirilen Yemen ziyareti hakkında bilgi verdi. Aden’de devlet yetkilileri ile yapılan toplantıların detaylarını paylaştı. Yemen’de şu anda yaşanmakta olan insani krizin son durumu hakkında bilgi verdi. Ayrıca İbrahim Bey de Kızılay’ın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.  

Daha sonra, Yemen’e gönderilecek yardımların koordinasyonu noktasında ne yapılabileceği masaya yatırıldı. İDSB bünyesinde yer alan İYP’nin Yemen ekseninde aktif olarak harekete geçirilebileceği, İDSB’nin bu eksende STK’lar ve kamu kurumları arasında koordinasyon merkezi olarak görev alabileceği belirtildi.

Daha sonra bu konu olgunlaşmaya başladığında STK’lar ile tekrar temas edileceği belirtildi ve toplantı sona erdi.