Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ziyareti

Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ziyareti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ziyareti

İDSB faaliyetleri ve özellikle aile ekseninde yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşmak amacıyla dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay ile bakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, Kadın Aile ve Gençlik Komisyonu Eş Başkanı Dr. Rabiye Yılmaz katıldı.

Genel Sekreter Ali Kurt bakanlık ile imzalanmış olan Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE) protokolü kapsamı hakkına bilgi sundu. Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay ise İDSB’nin Bakanlık ile işbirliği imkânlarının daha da geliştirilebileceğini ifade etti.

Genel Sekreter UAE tarafından hazırlanan Uluslararası Aile Sözleşmesi’nin önemini vurgulayarak Yüksek İstişare Kurulunun yılda iki kez toplandığını belirtti.

Bakan Yardımcısı ise bakanlık olarak yakın tarihte bir “Aile şurası” yapacaklarını ve YİK toplantısının bu şura ile birlikte yapılabileceğini kaydetti. STK faaliyetlerinin dünyada önemli yer tutan beşinci kol faaliyetleri tabir edilen stratejik bir sektör olduğunu, fakat Türkiye’de bu yaklaşımın henüz yeteri kadar gelişmediğini ifade etti. Bu noktada İDSB’nin varlığından, yapılan çalışmalardan ve bu ziyaretinden dolayı memnun olduğunu ekledi.

Toplantı tarafların mevcut işbirliğini daha da geliştirmeye yönelik adımlar atılmasında mutabık kalınmasıyla sona erdi.