Arnavutluk Yetim Buluşması ve İftar Programı

Haberler

Arnavutluk Yetim Buluşması ve İftar Programı

Arnavutluk Yetim Buluşması ve İftar Programı

Arnavutluk’ta yer alan üyelerimizden Alsar Vakfı’nın düzenlediği Tiran Skanderberg Meydanı’nda bin kişilik ‘Yetim Buluşması ve İftar Programı’na iştirak ettik. İftar programı, Ramazan heyecanı ve coşkusuyla bir şenlik atmosferinde gerçekleştirildi.

İDSB, TİKA ve üyelerimizden WEFA İnsanı Yardım Derneği, Hayrat İnsanı Yardım Derneği, RİBAT İnsanı Yardım Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen iftar programına, Türkiye Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Muammer Hakan Cengiz, İDSB Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Adil Yarangümeli, Türk Kızılay Antalya Şube Başkanı Esra Özkoç, Türk Kızılay Bilecik Şube Başkanı Mefail Ateş ve Tiran Belediye Başkanı Abbas Hado katılan isimler arasında idi.

İftar programında konuşan Alsar Vakfı Başkanı Mehdi Gura, “İhtiyaç sahibi insanlara destek olmak adına yaptığımız çalışmalara destek veren STK’lara ve Türkiye’den desteğini esirgemeyen resmi kurumlara teşekkür ediyorum. Skanderberg Meydanı’nda böyle bir masada iftar yapmak büyük bir mutluluk” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Tiran Belediye Başkanı Abbas Hado, “Öncelikle Alsar Vakfı’na özellikle insanı yardım alanındaki çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bu mübarek ayda bu güzel iftar programının gerçekleşmesi için katkıları olan diğer kurum ve kişilere de ayrıca teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Büyükelçilik Müsteşarı Cengiz, burada yaptığı konuşmada, Türk kurumlarının Arnavutluk’un yanında olmayı sürdüreceğini ifade ederek, herkesin Ramazan Ayını tebrik etti.

İftar programı kapsamında düzenlenen eğlence programında çocuklar eğlenme fırsatı buldu ve kuran tilaveti ile program sona erdi.