Doğu Türkistanlı STK’lar ile Toplantı Gerçekleştirildi

Haberler

Doğu Türkistanlı STK’lar ile Toplantı Gerçekleştirildi

Doğu Türkistanlı STK’lar ile Toplantı Gerçekleştirildi

Üye kuruluşumuz Doğu Türkistan Maarif & Dayanışma Derneği koordinasyonunda Doğu Türkistanlı STK başkanları, kanaat önderleri ve âlimlerden oluşan on iki kişilik heyet 22 Şubat 2018 tarihinde İDSB merkezini ziyaret etti.

Satuk Buğra Han Vakfı, İsayusuf Alptekin Kültür Eğitim Araştırma ve Sosyal Yardım Vakfı, Doğu Türkistan Ulemaları Derneği, Doğu Türkistan Gençlik Kültür Derneği, Uygur Araştırma Vakfı ve Uygur Medya Tanıtım Merkezi temsilcilerinin de bulunduğu Doğu Türkistanlı STK’lardan oluşan heyet, Çin zulmü altında yaşayan Doğu Türkistan bölgesinde yaşanan sorunlar ve son gelişmeler hakkında bilgi verdiler.

Genel Sekreter Av. Ali Kurt, “Uzun süredir Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan davası, İslam coğrafyasında ve özellikle ülkemizde büyük üzüntü ve kaygıyla takip edilen en önemli yaralarımızdan birisi olmaya devam ediyor. Bölgede yaşanan sorunlar yalnızca Doğu Türkistanlıların değil, tüm ümmetindir.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, 200 yıldan beri işgal, baskı ve zulmün uygulandığı Doğu Türkistan’daki zulmün son bulması için çözüm yolları ve bu eksende yapılabilecek bilgilendirme faaliyetleri istişare edildi.