İDSB AFAD ile Bir Araya Gelerek Yemen Yardımı Konusunda İstişarelerde Bulundu

Haberler

İDSB AFAD ile Bir Araya Gelerek Yemen Yardımı Konusunda İstişarelerde Bulundu

İDSB AFAD ile Bir Araya Gelerek Yemen Yardımı Konusunda İstişarelerde Bulundu

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu Beyi makamında ziyaret ettik. Toplantıda Yemen Veysel Karani Vakfı Başkanı Salah Batis de hazır bulundu. Yemen’e geçen yıllarda gönderilen yardım gemilerinin bir değerlendirmesi yapıldı. Yaşanan olumsuzluklar ve aksaklıklar kritik edildi.

Kendisi Yemenli olan Salah Bey, Yemen’deki sosyal ve siyasi anlamda son durum hakkında bilgiler verdi. Yemen’de bir bürokratik devlet yapısının ortadan kalktığı, şu an büyük bir insanlık dramının yaşanmakta olduğunu anlattı. Ülkenin hem bugününü hem yarınlarını kurtarmak açısından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu eksende YTB ve Ensar Vakfı ile ortak bir proje çerçevesinde 1000 öğrencinin Türkiye’ye getirilerek burada yükseköğrenimlerini yapacaklarını belirtti.

Yemen halkının Türkiye’yi çok sevdiğini, özellikle büyük bir sel felaketinin yaşandığı Al-Mahrah bölgesinden başlanarak yardımların en çok ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırılabileceğini kaydetti. Türkiye’nin bir strateji çerçevesinde hem Umman sınırına yakın olması hem denize kıyısının olması hem bölge halkının Türkiye’ye büyük sevgisi bulunması münasebetiyle tek başına veya Kuveyt ile birlikte bölgede söz sahibi olabileceğini, bundan çekinmemesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Bey, Toplantıda, bu yönde atılacak adımların ilk olarak Türkiye’de yaşayan Yemenli STK’ların bir heyet kurarak, bu heyetin ve STK’ların desteğiyle yardımların yapılması, stratejik plan çerçevesinde ortak hareket edilmesi gerektiği ifade edildi. Türkiye’nin Yemen’e yönelik genel bir strateji geliştirmesi gerektiğinin altı çizildi.

Buradaki en önemli konunun, ortak bir stratejik plan geliştirilerek sürdürülebilir, gerçekçi projeleri içeren bir yol haritasının Cumhurbaşkanlığı’na sunulması olduğu vurgulandı.