İDSB Arap Üyeleri ile 5. İstişare Toplantısını ICYF Genel Merkezi’nde Gerçekleştirildi

Haberler

İDSB Arap Üyeleri ile 5. İstişare Toplantısını ICYF Genel Merkezi’nde Gerçekleştirildi

İDSB Arap Üyeleri ile 5. İstişare Toplantısını ICYF Genel Merkezi’nde Gerçekleştirildi

İDSB, Türkiye’de faaliyet gösteren farklı kardeş ülkelerden Arap menşeli üyeleri ile 5. Genişletilmiş Sekretarya Toplantısı’nı ICYF Genel Merkezi’nde 6 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdi. Toplantıda, gündem maddeleri olan İDSB faaliyetleri ve İslam dünyasının gündemi istişare edildi.

Katılımcılara ve ev sahipliği için ICYF yetkililerine teşekkür ederek toplantı açılışını yapan İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, kısa bir açılış konuşmasının ardından sunumunu yapmak üzere ICYF Proje Koordinatörü Muhammed Mahli Bey’e sözü bıraktı. ICYF çalışmaları hakkında genel bilgiler veren Muhammed Mahli, sunum sonunda soruları yanıtladı ve bu toplantının ev sahibi olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Uluslararası Aile Enstitüsü (UAE) 2019 yılı II. Çalıştayı hakkında ve bu eksende yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, “Aile toplumun yapı taşı ve ciddi tehdit altında. Bu konuda önemli çalışmalar yapıyoruz. Siz değerli üyelerimizin de kendi ülkelerinde kadın aile eksenli çalışmalar yapan kurumları bizlerle buluşturmalarını rica ediyorum. Bu konuda birlikte yapacağımız çalışmaları çok önem arz ediyor. Bu birlik bilinci ile batılı ülkelerin bizlere dayattığı sözleşmeler yerine kendi öz değerlerimize uygun kanun ve sözleşmeleri üretebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kurt, daha sonra İstanbul merkezli Filistin Davası üzerine çalışan İDSB üyeleri STK’lar ile yapılan Filistin Toplantısı ve 29-30 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen Uluslararası İsrail Etnik Ayrımcılığı Konferansı, hakkında açıklamalarda bulundu. Filistin üzerine önemli arşiv çalışmalarının yapıldığını belirtti ve Filistin Davası’na her zaman sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Toplantının devamında, Genç İDSB 22. Eğitim ve İstişare Kampı faaliyetleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Toplantı sonunda katılımcılar çalışmalardan dolayı mutluluk duyduklarını ve desteklediklerini belirtti.