İDSB STK’ların Temsilcileri ile Genişletilmiş Sekretarya Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

Haberler

İDSB STK’ların Temsilcileri ile Genişletilmiş Sekretarya Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

İDSB STK’ların Temsilcileri ile Genişletilmiş Sekretarya Toplantısı’nda Bir Araya Geldi

İDSB, Türkiye’de faaliyet gösteren STK’ların temsilcilerinin katılımı ile 6 Eylül 2019 tarihinde İDSB Genel Merkezi’nde 4. Genişletilmiş Sekretarya Toplantısı’nı icra etti.

Toplantı İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt’un hoş geldiniz konuşması ile başladı. Av. Ali Kurt, ilk olarak her anlamda daha etkin bir STK organizasyonu amacı ile hayata geçirilen Uluslararası Sivil Toplum Akademisi (USTA) Projesi hakkında bilgi verdi ve şunları söyledi: “Bu proje artık bir yola girdi ve netleşti. Taslak ders programını oluşturduk. USTA’da 20 ders başlığımız var. Bu detayları son konsey toplantımızda da paylaştık. Her biri farklı ülkelerden olan konsey üyelerimizden bu dersleri verebilecek kapasitede eğitimcileri bize önermelerini istedik. Çok değerli isimler önerildi. Bu projede sadece Türkiye’de yer alan STK deneyimini değil, Asya-Pasifik’inde, Hindu-Pak’ında, Afrika’nın da, Körfez ülkelerinin de tecrübelerini paylaşmak istiyoruz. Bunu bir üniversite işbirliğiyle yapacağız. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu programda öğlene kadar teorik eğitim vereceğiz, öğleden sonra da ziyaret ettiğimiz STK’larda sahada bu eğitim vermeyi planlıyoruz.”

Oluşturulan eğitim programını oldukça kapsamlı bulan katılımcılar, bu projenin çok faydalı olacağının altını çizdi ve teşekkürlerini iletti. Toplantının devamında gündem maddeleri tek tek ele alındı ve son toplantıda bu yana yapılan faaliyetler hakkında detaylı bilgi verildi.

Toplantı sonunda, Av. Ali Kurt’un katılımcılara teşekkür ederek bundan sonra toplantıların periyodik olarak tekrarlanacağını belirtti.