İDSB Sudan’da STK’lar ile Bir Araya Geldi

Haberler

İDSB Sudan’da STK’lar ile Bir Araya Geldi

İDSB Sudan’da STK’lar ile Bir Araya Geldi

Tüm dünyanın geleceği olarak değerlendirdiğimiz Afrika ekseninde İDSB’nin kıta temsilciliği sorumluluğunu yüklenen Sudan’a önemli bir ziyaret gerçekleştirdik. Üç gün süren temaslar esnasında resmi kurum ve kuruluşlar, Türk diplomatik misyonu, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, siyasi partiler ve önemli şahsiyetlerle İslam dünyasını ilgilendiren mevzular görüşülerek bilgi alışverişinde bulunuldu.

Yapılan istişarelerin somut bir çıktısı olarak İDSB Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten Munazzamatu’l Dava el-İslamiye ve Meclis el-Sadaka el-Şabiye ile beraber Sudan’da en yakın zamanda ‘Afrika STK’ları Konferansı’nın icra edilmesine yönelik karar alındı.

Aynı zamanda İDSB üyeliğine başvuracak yeni STK’larla görüşülerek, Birlik faaliyet ve projeleri anlatıldı. Kendilerine üyelik formları tevdi edildi.

Bu ziyaret kapsamında Munazzamatu’l Dava el-İslamiye ev ve desteğinde Uluslararası Afrika Üniversitesi, Sudan Eski Başbakanı Ali Osman Taha, Merkezu’l Watani li Tedrib el-Şebab (İktidar partisi gençlik kolları), Meclis el-Sadaka el-Şabi, İttihadu’l-Nisa’i el-İslami el-Alemi, T.C. Hartum Büyükelçiliği, T.C. Yunus Emre Enstitüsü Hartum Ofisi, Hayrat Vakfı Sudan Temsilciliği, Munazzamatu’l Tullab el-Vafidin, al-Harake el-İslamiye başkanı Şeyh Zübeyir, Hey’etu’l Dava el-İslamiye, Şeyh İbrahim el-Sunusi (Sudan İslam Hareketi), al Muntada Trust Sudan, Kur’an-ı Kerim Üniversitesi, el-Mu’temer el-Vatani, Cemiyyet al-Hasaneyn başkanı Fatih Hasaneyn hocaefendi, el-Vikalet el-İslamiye lil İsra, Cemiyetu Maarij, İttihadu’l Mer’a el-Sudaniye, Cemiyetu’l Şebab, İttihad el-Cemiyat el-Sudaniye (SCOVA) kuruluşları ziyaret edildi.