İslam Dünyası Akademisi Hayata Geçiyor!

Haberler

İslam Dünyası Akademisi Hayata Geçiyor!

İslam Dünyası Akademisi Hayata Geçiyor!

İslam medeniyetinin yaklaşık son 200 yılı boyunca fikri ve siyasi hayatının öncüleri hep aynı soruyla karşılaştılar: “İslam Dünyası neden geri kaldı ve nasıl layık olduğu konuma kavuşabilir?” Cevaplar bazen sahibinin içinde bulunduğu zamana, bazen de coğrafyasına göre değişiklik arz etmekle birlikte günümüz gençlerine bugünü daha iyi değerlendirmek için önemli bir birikim sunmaktadır.

Bu birikimi değerlendirerek bugün İslam Dünyasının sorunlarına çözüm bulması gerektiğinin farkında olan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu  (Genç İDSB), 1 sene devam edecek olan uluslararası bir projeyi, İslam Dünyası Akademisi projesini İslam Dünyasına sunmaktan gurur duymaktadır.

Ayrıntılar:

Türkiye’yle beraber eşzamanlı olarak Arnavutluk’ta ve Malezya’da devam edecek olan programda önce İslamcılık düşüncesinin farklı zaman ve coğrafyalardaki şekilleri, okuma ve tahlil programlarıyla tanınacaktır. Ardından programlarda en fazla başarı gösteren Türkiye’den 10, Arnavutluk ve Malezya’dan 5’er kişinin katılımıyla ve uzman hocalar eşliğinde bir uluslararası yaz kampı düzenlenecektir. 3. Kur okuma programında ise İslam Dünyası’nın bugünkü sorunlarına yönelik konularda yoğun okuma ve tahlil programı yapılacaktır. Son olarak Aralık ayında katılımcıların sunumlarını gerçekleştireceği Uluslararası İslam Dünyası Akademisi Sempozyumu gerçekleştirilecektir. Kamp ve Sempozyum programlarının dili İngilizce olacaktır.