Osmanlı Türkçesi Kursları Sertifika Töreni

Haberler

Osmanlı Türkçesi Kursları Sertifika Töreni

Osmanlı Türkçesi Kursları Sertifika Töreni

Hayrat Vakfı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Adana ve ilçelerinde düzenlenen Osmanlı Türkçesi kurslarını başarı ile bitiren kursiyerler, sertifikalarını düzenlenen bir törenle aldılar.

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda 19 Ocak 2019 Cumartesi saat 19.00’da gerçekleşen program, Seyhan Hacı Ali Kalakoğlu Camii imam hatibi Abdurrahman Kaya hoca efendinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilâveti ile başladı.

Kur’an tilâveti sonrası selâmlama konuşması yapmak üzere söz alan Hayrat Vakfı Adana Temsilcisi Mustafa Topöz, millî kültürümüzün yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasında Osmanlı Türkçesi’nin önemine dair bir konuşma yaptı. Topöz konuşmasında, günümüzde insanlarımızın günlük konuşmalarını 300-500 kelime ile yaptığını, şerefle ve saygıyla ayakta okuduğumuz Millî Marşımızdaki pek çok kelimeyi dahi anlayamayacak kadar Türkçemizde bir yozlaşmanın yaşandığını ve bu yozlaşmayı durdurma noktasında Osmanlı Türkçesi kurslarının çok önemli bir vazife gördüğünü vurguladı.

Mustafa Topöz’ün selâmlama konuşmasının ardından salondaki katılımcılara Hayrat Vakfı tanıtım filmi izletildi.

Sinevizyon sonrası sahneye davet edilen İslâm Dünyası Sivil toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Av. Ali Kurt “Gençlik Ekseninde İslâm Birliği” konulu bir konuşma yaptı. “Bana gençliğin yardımı lûtfedildi” hadis-i şerifinde de işaret edildiği gibi, Hazret-i Peygamber’in (s.a.v.) cahiliye toplumunu asr-ı saadet toplumuna dönüştüren o muhteşem inkılâbını genç sahabeler ile gerçekleştirdiğinin altını çizen Ali Kurt, günümüz mazlum ve mağdur İslâm coğrafyasının içler acısı mevcut halinden kurtuluşunun da yine gençlerin himmet ve gayretleriyle gerçekleşeceğini vurguladı. Asr-ı saadetten günümüze kadar verdiği pek çok çarpıcı örnek ile konuyu pekiştiren Ali Kurt, bizim en büyük engelimizin, küresel süper güçler değil yine bizatihi kendimiz olduğunu ifade ederek, kendi öz değerlerimize dönmenin tek çıkar yol olduğunu vurguladı.

Daha sonra Hayrat Vakfı duayenlerinden ve hatt-ı Kur’an sevdalısı Mehmet Pektaş, Osmanlı Türkçesi ile yazılan, bir Çanakkale şehidinin hanımına gönderilen orijinal resmî bir mektubu okuyarak salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Programın son kısmında ise bütün kursiyerleri temsilen sahneye davet edilen 10 kursiyere tebriklerle sertifikaları takdim edildi. Diğer sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere de fuaye alanında kurulan masalarda sertifikaları tebriklerle takdim edildi.