STK’lar Arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı

Haberler

STK’lar Arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı

STK’lar Arası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Yemen STK’ları Birliği (YDN) tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen İslam Dünyası İşbirliği ve Kalkınma Konferansı Türkiye, Kuveyt, Bangladeş, Lübnan, Somali, Malezya, Suudi Arabistan ve farklı ülkelerden temsilcilerin katılımı ile 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde Yemen’in başkenti Sana’da gerçekleştirildi.

20 Şubat Perşembe günü Yemen Yetimler Vakfı’na ait konferans salonunda düzenlenen açılış oturumunda Yemen hükümetinden üst düzey misafirler konuk edildi.

Yemen Cumhurbaşkanı AbdRabbuh Mansur Hadi’nin himayelerinde gerçekleşen konferansın açılış oturumu Gençlik ve Spor Bakanı Muammer El-İryani, Yemen STK’ları Birliği Başkan Vekili Abdurrakib Ubad, T.C Sana Büyükelçisi Fazlı Çorman, Yemenat Kurumu Temsilcisi Necibe El-Kuraşi, TGTV Başkanı Hamza Akbulut, İDSB Genel Sekreteri Av. Ali Kurt ve İDSB Onursal Başkanı Necmi Sadıkoğlu’nun konuşmaları ile tamamlandı.

Konferansın açılışında konuşan Yemen Cumhurbaşkanı özel temsilcisi ve Gençlik Bakanı Ammar İryani Yemen ve Türkiye arasındaki ilişkilere işaret etti.

Konferansın akşamında ve ikinci gününde gerçekleştirilen STK oturumlarında başta Yemenli ve Türkiyeli STK’lar olmak üzere programa katılan tüm STK heyetleri kuruluşları hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Ardından yapılan çalıştayda bire bir görüşmeler yoluyla kuruluşlar arası ortaklık ve işbirlikleri tesis edildi.