TİKA Tecrübe Paylaşım 2019 Programı

Haberler

TİKA Tecrübe Paylaşım 2019 Programı

TİKA Tecrübe Paylaşım 2019 Programı

İDSB Genel Koordinatör Yardımcısı Ahmet Akay Azak, Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Adil Yarangümeri ve Genç İDSB Başkanı Serdar Bayram “TİKA 2019 Tecrübe Paylaşım” programına katıldı.

TİKA’nın ilk kez 2017 yılında üniversite öğrencilerinin kalkınma odaklı projelere iştirak ederek küresel gönüllülük vizyonu kazandıkları “Tecrübe Paylaşım Programı” TÜGVA Florya Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen programla gerçekleşti. Program 35 ülkede saha ziyareti yapacak Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 500 öğrencinin gidecekleri ülkelerde hayata geçirecekleri faaliyetlere ilişkin eğitimlerle devam etti.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal ErdoğanTİKA‘nın dünyanın birçok yerinde çok önemli kalkınma faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Erdoğan, TİKA’nın sadece soydaş topluluklar ve ümmetin geri kalanıyla değil, Amerika’daki yerlilerden, başka yerlerde felakete maruz kalmış ya da Afrika’da içecek su kaynağı dahi olmayan kabilelere varıncaya kadar birçok yere hizmet ve yardım götüren bir kurum olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin yaptığı insani yardım faaliyetlerinin farkını bu program kapsamında farklı ülkelere giden gençlerin daha iyi takdir ettiğini dile getirdi.

Bilal Erdoğan, gençlere şu şekilde seslendi: “Sizler de gittiğiniz ülkelerde Türkiye’nin oradaki destek, yardım, kalkınma faaliyetlerinin hiçbir çıkar beklemeksizin yapılan faaliyetler olduğunu göreceksiniz ve milletinizle gurur duyacaksınız. İnancınızla gurur duyacaksınız. Çünkü bu bizim inancımızla yoğurulan bir gerçek. Dolayısıyla herhalde bu işten sizin en büyük göreceğiniz menfaat ve fayda hem ülkenizle hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la hem Türkiye’nin kurumlarıyla hem milletiniz ve inancınızla gurur duymanız, gelecekle ilgili kafanızda birçok soru işaretlerinin dağılması olacak.”

Erdoğan, programın gençlere sağlayacağı katkının yanı sıra TİKA’nın da hizmet götürdüğü ülkelerdeki faaliyetlerini çok daha iyi anlatmasına ve tanınmasına katkısı olacağını vurguladı.

Program üniversite öğrencileriyle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.