Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği 5. Yıldönümü

Haberler

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği 5. Yıldönümü

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği 5. Yıldönümü

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği “İşbirliği ve Dostluğu Yeniliyoruz” sloganıyla 24 Şubat 2019 Pazar günü Yemen’den ve Türkiye’den önemli kişilerin katılımlarıyla 5. yıl dönümünü kutladı.

Programa Yemen Büyükelçiliği Basın Ataşesi Talal Jalal, Türk Yemen Topluluğu Başkanı Yasser Şeyh, Veysel Karani Türk Yemen Vakfı Başkanı Salah Batis ve Şeyh Hamoud Almkhlavi, Türkiye’den ise AK Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve İslam Dünyası STK’ları Birliği Genel Sekreteri Av. Ali Kurt katılım sağladı.

Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Abdurrakib Obad açılış konuşmasında kuruluşundan bugüne derneğin önemli faaliyetlerinden bahsederek bu çalışmalara destek veren herkese teşekkür etti.

İslam Dünyası STK’ları Birliğinin işbirliği ile “Yurtdışındaki Yemenli Topluluklar ve Yemen İnsani Durumu” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştayda Yemen Dostluk ve Dayanışma Derneği, Yemen Uluslararası Kalkınma Ajansı, Uluslararası Şefkat Derneği, Veysel Karani Türk Yemen Vakfı, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İYİLİKDER), Umut Kervanı Vakfı ve Stratejik Düşünce Grubu Derneği ile mutabakat imzaladı.